Hi,
Ik ben Johanne van Kempen, getrouwd en mama van 3 kinderen.
Na ruim 17 jaar te hebben gewerkt in de kinderopvang, besloot ik dat het tijd was voor iets anders.
Ik stopte met werken in de kinderopvang en ik begon mijn bedrijf als Virtueel Assistent.
Ik leerde de online wereld steeds beter kennen en in 2019 kwam de opleiding tot Nationaal MediaCoach van de NOMC op mijn pad. Ik startte de opleiding in 2020 en behaalde mijn certificaat. Inmiddels ben ik, als zelfstandige, sinds 2021 aan het werk als gecertificeerd Nationaal MediaCoach.

 

Als moeder van 3 opgroeiende kinderen krijg ik volop te maken met media en is media een vast onderdeel in de opvoeding van onze kinderen. Dit is heel anders dan toen ik opgroeide. Ik heb in mijn opgroeien veel ontwikkelingen meegemaakt. Zo gingen we van de zwart/wit tv naar de kleurentelevisie, van het casettebandje naar de cd, van typmachine naar computer en van vaste telefoon naar de mobiele telefoon. En gamen? Ja, dat deden we volop, maar dat heette gewoon een spelletje spelen en dat deed je aan tafel met broertjes/ zusjes/vriendjes/vriendinnetjes en ouders.
In mijn opgroeien tot volwassene waren er dus heel wat ontwikkelingen waarin we veel moesten leren en wat de nodige inspanning kostte om het ons eigen te maken. Inmiddels zijn we er wel aan gewend, aan al die media en vragen we ons inmiddels regelmatig af hoe we zonder hebben gedaan.

Regelmatig krijg ik van ouders verschillende vragen, zoals:
Naast de offline wereld is er ook een digitale wereld en hoe kan ik mijn kinderen daartegen beschermen?
Hoe leer ik mijn kinderen zichzelf te beschermen tegen mensen die kwaad willen?
Hoe leer ik mijn kinderen dat online niet iedereen te vertrouwen is?
Hoelang mogen de kinderen gamen?
Wanneer schaffen we een mobiele telefoon aan voor onze zoon/dochter?
Hoe zorg ik dat mijn kinderen niet alles kunnen zien op YouTube?

 

In 2019 startte ik mijn bedrijf ViA Groei.
Ik begon als Virtueel Assistent.
Voor het eerst ondernemer en zoekende naar wat ik precies wilde. Gaandeweg kwam ik erachter dat het VA-schap niet de weg was die ik wilde bewandelen.
In 2020 startte ik de opleiding tot Nationaal MediaCoach en wist ik welke kant ik op wilde.
Ik kon mijn verleden en ervaring als pedagogisch medewerker combineren met het MediaCoachschap.
En zo ging mijn bedrijf vorm krijgen.
In 2021 ben ik begonnen als gecertificeerd Nationaal MediaCoach en ben ik het VA-schap los gaan laten, tot ik begin 2022 besloot om volledig als MediaCoach te gaan werken. Ik ben mijn bedrijf aan het ombouwen en inmiddels ook een samenwerking aangegaan met Wendy Zenden.

 

 

 

Tijdens de terugkomdag, in november 2021, van de NOMC (Nationale Opleiding MediaCoach) kwam ik Wendy tegen. Begin 2022 werd ik door haar gebeld met de vraag of het mij leuk leek om een samenwerking aan te gaan. Wendy is ook MediaCoach en haar bedrijf heet Samen Mediawijs. Zowel Wendy als ik hebben een feeling met de kinderopvang. Daarom hebben wij onze krachten gebundeld en is het onze missie om mediawijsheid te verspreiden in de kinderopvang.
Wil je daar mee informatie over?
Kijk dan bij aanbod en dan het kopje kinderopvang